Däck

Däckhotell

Däck som förvaras rätt åldras långsammare och håller därmed längre. Välj däckhotell hos oss så tvättar och kontrollerar vi dina hjul, och förvarar dem sedan mörkt och svalt. Är däcken inte i tillräckligt bra skick så kontaktar vi dig i god tid om däckbyte, så att allt är klart i god tid när du beställer tid för hjulskifte!


Hjulskifte

Vid hjulskifte hos oss ingår alltid varmtvätt av hjulen så att du slipper bestyret med att spola av dem när du kommit hem. Hjulen bör få en grundlig rengöring åtminstone i slutet på varje säsong, eftersom bromsdamm och annat som fastnat på hjulet annars kan bli väldigt svårt att få bort och därmed blir en permanent försämring av fälgens utseende.


Nya däck

Kontrollerat dina däck på sistone? Det är en god idé att göra det regelbundet eftersom det är ditt fordons enda kontakt med vägen! Minsta tillåtna mönsterdjup för sommardäck är 1,6 mm och för vinterdäck är gränsen 3,0 mm. Detta är dock endast gränsen för böter, men framförallt däckens grepp på blöt vägbana börjar gradvis försämras långt innan så det är klokt att inte vänta med däckbytet ända tills de nuvarande är helt slut.

Kör du i huvudsak på Gotland rekommenderar vi att du har två uppsättningar däck till din bil, en för sommarbruk och en annan för vinterbruk. Eftersom vägarna inte saltas på vintern bör vinteruppsättningen bestå av dubbade däck, som har ett överlägset väggrepp på is jämfört med de dubbfria alternativen. Men alla har vi olika krav och förutsättningar, så vi kan självklart erbjuda däck av båda varianterna! Lite mera information om vinterdäck finns i denna folder från Transportstyrelsen.

Vi har ett stort sortiment av däckfabrikat och mönster, allt från lågprisdäck till högprestandadäck och många varianter däremellan! Om du är osäker på vilka däck du bör välja och/eller om du behöver byta ut dina nuvarande däck är du alltid varmt välkommen att kontakta oss för vägledning på 0498 - 500 01 eller hälsa på oss på plats! Köper du nya däck av oss ingår givetvis montering och balansering av de(t) nya samt återvinning av de(t) gamla, du behöver endast köra hit med din bil så sköter vi allt medan du tar en kopp kaffe!


Punktering? Obalans?

Vi lagar punkteringar av däck och slang, misstänker du obalans i dina hjul kan vi även kontrollera och balansera om dem.
Behöver du hjälp med att få rätt lufttryck, något som är väldigt viktigt för bränsleförbrukning och hur bilen uppför sig på vägen, så bistår vi gärna med det också!


Priser

Däckhotell fr. 500 kr/säsong
Hjulskifte fr. 300 kr/fordon
Montering och demontering 17" och större fr. 300 kr/hjul
Montering och demontering 16" och mindre fr. 250 kr/hjul
Balansering inkl. skiftning på bilen fr. 100 kr/hjul
Balansering av löst hjul fr.   75 kr/hjul